13 Döden

Döden är en transformation. För att det nya ska kunna komma in måste det gamla bort. Allt är energi och energi är oförstörbart, den kan bara förändras. Den fysiska döden är även den en transformation.
När detta kort kommer upp i en läggning handlar det mycket sällan om en fysisk död, utan i stället om en stor förändring i ens liv. Lite beroende på vart man står i livet och hur man trivs med det man har runtomkring sig känns det tufft eller som en lättnad. Om man är i en situation där man känner att man är nöjd som det är kan det kännas som om mattan rycks undan under fötterna, men eftersom livet är dynamiskt så sker förändringar oavsett hur man själv vill. När man väl kommit ur denna förändring har man blivit starkare än man var innan, förutsatt att man tagit till sig lärdomen i det som sker. Ibland nöjer vi oss med mindre än vi är värda. Det är inte alltid lätt att förstå när det händer varför det händer men i ett större perspektiv har det ändå fört oss framåt. Vi är här på jorden för att utvecklas framåt och för att vi ska kunna utvecklas måste vi släppa det gamla invanda.
Om man däremot är inne i en period där allt känns tungt och trist kan detta kort komma som en välsignelse. Det visar att nu släpper det som stoppat oss, eller så får vi genom korten insikten om att det nu är dags att släppa. Alltså, när vi får detta kort handlar det om att se igenom vårt liv och inte hålla kvar det som inte leder oss framåt.

Döden säger: Släpp taget om det gamla och släpp in det nya.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.