11 Rättvisan

Du står inför ett val av något slag. Detta är inget nytt, det är något du länge vetat om eller tänkt på. Här gäller det att väga för och emot, använda de verktyg du har för att kunna göra det bästa valet i denna situation. Ofta handlar det om just rättvisa, att du under en period tillåtit dig att behandlas orättvist på något sätt. Nu är det dags att skapa balans i vågskålen.
Detta kort talar om medvetna val, där du noga tänkt igenom ditt beslut. Rättvisan kan visa dig att du kanske ska titta lite på vilka konsekvenser ditt handlande kan få i framtiden och verkligen titta på vad som känns rätt att göra. Eller tvärtom så kan Rättvisan tala om för dig att du funderat klart, nu är det dags att handla utifrån ditt beslut.
Det kan handla om att det är dags nu för dig att göra det du innerst inne vet är det rätta att göra, även om det kan ta emot av någon anledning. Kanske behöver du säga ifrån på skarpen till någon som behandlar dig illa, eller ta din plats på jobbet och kräva löneförhöjning. I vissa fall handlar det bokstavligen om rättvisan, alltså en rättegång. Det som är genomgående i alla fall är att det är beslut som ska tas som påverkar ditt liv drastiskt. Gör du ett modigt val påverkas ditt liv till det bättre, väljer du att inte göra en förändring fortsätter det ett tag till som det varit innan så kommer rättvisan tillbaka när det är dags igen.

Rättvisan säger: Var rättvis mot dig själv, se dig själv och din omgivning med ärliga ögon och handla därefter. Döm aldrig någon, dig själv eller någon annan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.