3. Små lätta läggningar

Medan du lär känna korten är det bra om du håller dig till små stjärnor, annars kan det lätt bli rörigt. Ju mer du känner att du kan hantera leken ju större stjärnor kan du använda dig av. Du kan på en enkel fråga nöja dig med att ta bara ett kort. Detta är även bra för att ha en vägledning under exempelvis en dag eller en vecka. Du kan då ta ett kort för att få veta vilken grundenergi denna dag eller vecka har. Att ta ett kort på detta sätt är ett utmärkt sätt att lära känna korten. Du tar då ett kort och är sedan uppmärksam på vad som händer i vardagen, i drömmen, vilka känslor du har etc. Du kan välja att blanda leken och ta det översta kortet eller blanda, sprida ut leken och välja ett kort efter känsla.

En lite större läggning men fortfarande lätthanterlig är trekortsläggningen. Där tar du tre kort varav det första står för dåtid, roten. Det andra kortet är nutid, själva frågeställningen, och det tredje kortet är framtid, lösningen på frågan.

När man tar fler än ett kort interagerar korten med varandra. Man skulle kunna se dem som personer med lite olika åsikter. Ibland förstärker de varandra och ibland krigar de med varandra. Ju mer du lägger ju lättare blir det att läsa ut vad korten vill säga.

Du kan förlänga denna trekortsläggning med tre kort till. Då lägger du först de tidigare tre korten, 1, 2, 3, och sedan ett över för medvetna hinder, medveten hjälp, 4, ett under för undermedvetna hinder, undermedveten hjälp, 5, och till sist ett för antaglig utgång eller lösningen på frågan, 6.

……….4
1 2 3      6
……….5

————————————————-

Du kan även lägga en annan stjärna med sex kort.

1. Det som ligger till grund för frågan
Sen lägger du ut fem kort över, runtom grundkortet.
2. nuläget
3,4,5. är vägen från det som är nu till dit man ska
6. utgången, dit man ska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.