Svärdsviten

Ess i svärd:
En ny tanke, en ny idé. En väldigt stark insikt. En början till förståelse.

Två svärd:
Två möjligheter, en valsituation där det är viktigt att öppna upp ögonen och verkligen se vad de olika valen står för och lyssna på känslan. Beslutsångest, vill helst slippa göra detta val. Följ känslan även om den kan verka ologisk, var ärlig i valet. Hjärna och hjärta är i harmoni eller i konflikt med varandra.

Tre svärd:
En växande tanke med eller mot mitt hjärta. Kreativt tänkande. En förståelse växer men har ännu inte funnit sin form. Det viktiga här är att ha sitt hjärta med i det som sker, om inte hjärtat är med kan det bli bekymmer, tanken bara växer och växer men det blir aldrig något av det eftersom hjärtat inte är med. Intellektet utvecklas.

Fyra svärd:
Tankemässig vila, lugn och ro eller stagnation. Äntligen har jag funnit vad jag står för. Jag har nu funnit min mentala form, så här tycker jag och så kommer jag alltid att tycka. I detta kort vilar vi inför den fortsatta utvecklingen. Om vi stannar här för länge är det lätt att vi stelnar i tanken och blir väldigt oflexibla, fyrkantiga i vårt tankesätt. Ingen förändring.

Fem svärd:
”Det var inte som jag trodde, jag vet ännu inte hur det egentligen är men jag söker nya svar.” Här utmanar man sina tidigare trygga tankar och åsikter eftersom man känner utvecklingens påtryckning. Här kommer inga nya idéer, utan våra tankar växer utifrån den grund vi skapat i fyran. Om vi håller emot blir det krig i vårt huvud, alla olika tankar slåss emot varandra. De gamla för att behålla sin plats och de nya vill förändra. Förvirring eller flexibelt tänkande.

Sex svärd:
Nu har jag hittat balansen. Harmoni. En gemenskap, människor som har samma åsikter. Vi löser problemen tillsammans. Beroende av vad andra tycker.
Kan även stå för en resa, då en vinterresa i harmoni. Resan är då kopplad till andra människor med samma tankesätt, intressen.

Sju svärd:
Här söker man mycket information och får den ofta från många håll. Det som är viktigt här är att man ser till att befästa den information man får i sitt hjärta så att det blir en egen kunskap och inte bara något någon annan har lärt en. Det är också viktigt att sortera så att man bara tar till sig den information man känner för i sitt hjärta. Analys, självkritik.

Åtta svärd:
Här har vi hittat den information vi söker och nu gäller det att uttrycka den. Om vi i sjuan kommit fram till att vi vill skriva en bok, är det här vi gör det. Här måste vi våga uttrycka det som är vi och inte gömma oss bakom ett skydd. Kan vara fångad i en tankegång som inte har kontakt med hjärtat. Tankemässig fokusering.

Nio svärd:
Här flödar våra tankar fritt i harmoni om det inte är så att vi inte är med i det vi tänker med vårt hjärta. Om vi tidigare gått emot oss själva så kommer vi här att vakna upp och se vad som egentligen är. Känslan bryter igenom destruktiva tankemönster. Fördomsfrihet, öppenhet.

Tio svärd:
Nu är processen klar, nu kommer vi inte längre. Detta är ett avslut på det som varit för att kunna fortsätta på nästa nivå. Här är viktigt att inte hålla kvar gamla tankar som blir stagnerade och till slut negativa mönster. Släpp taget om det som varit och våga se framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.