Bägarsviten

Ess i Bägare:
En ny känsla, kan vara ett kärleks- eller vänskapsförhållande eller en ny känsla för jobbet. En stark känsla.

Två Bägare:
Ett känslomässigt möte eller en separation. Kan gälla såväl person som ex. arbete. En spegling, en du och jag relation, ännu inte vi tillsammans, ännu inte integrerat. I grunden ligger ett möte mellan våra inre delar, våra olika sidor möts och speglar varandra för att så småningom integreras till en helhet. Viktigt att inte fastna i speglingen utan tillåta känslan att så småningom integreras

Tre Bägare:
Här har känslorna i tvåan befruktat varandra och växer nu fritt utan form. Känslan expanderar och sprids till andra villkorslöst. Extrovärt, social, befruktande, generös energi.
Glädje, känslomässig frihet. Kan även handla om att en tredje part kommer in i ett förhållande.

Fyra Bägare:
Här börjar känslan hitta sin form, stabilisera sig. Känslomässig lugn och ro. I trean har man givit väldigt mycket, utvecklats mycket och trivs nu i vila. Man är nöjd och känner inget behov av sociala kontakter eller utveckling. Här stannar man ett tag men det är viktigt att inte fastna då det leder till stagnation vilket i sin tur gör att man känner sig låst.

Fem bägare:
Nu lämnar vi fyrans trygga vrå och går återigen in i utvecklingens spiral. Då vi i fyran var väldigt trygga kan det kännas lite kaotiskt när femman kommer och för oss vidare. Vi har i fyran skapat en plattform och det är utifrån denna plattform vi nu växer. Känslolivet utmanas.

Sex Bägare:
Varm och gemytlig kärlek, ett ömsesidigt givande och tagande. VI tillsammans, inte längre du och jag utan VI. Den sanna, äkta kärleken. Kärlek mellan nära vänner eller i en kärleksrelation. En ödmjuk, accepterande kärlek. Nostalgi.

Sju Bägare:
Ett inre sökande, vad känner JAG? Söker i sitt inre efter vad jag egentligen känner, vad jag har inombords. Där finns både det ena och det andra, både glädje och sorg.
I sjuan söker vi och om vi vågar fullt ut finner vi. Kan exempelvis börja intressera sig för drömmar, vad vill de säga mig? Söker djupare än innan.

Åtta bägare:
I sjuan sökte vi och här har vi möjligheten att släppa taget om de gamla sorger, oförrätter vi hittat och som stjäl vår energi. När vi släpper taget om dessa känslor, uttrycker dem kan vi hitta egenskaper, känslor som vi innan inte varit medvetna om att vi hade. Exempel, gråta ut, prata ut, på något sätt uttrycka våra innersta känslor för att kunna gå vidare.

Nio Bägare:
Här har vi släppt taget om de känslor som hindrat oss och har nu ett fritt flöde. Vi är fria att bjuda på oss själva därför att vi vet var vi har oss själva. Vi gömmer oss inte längre bakom gammalt. Vi har här funnit en inre säkerhet, trygghet som gör att vi ger villkorslöst, känner empati, vi kan förlåta eftersom vi läkt våra inre sår. Ödmjukhet. Livet leker.

Tio Bägare:
Nu är denna fas över, där vi nu står händer inget mer, ingen utveckling sker. Avslut.
Kan exempelvis vara ett avslut på ett förhållande för att det är klart, det ger inget mer. Kan också vara att det nu är dags att knyta ihop påsen och gå vidare till nästa nivå, alltså inget avslut på förhållandet utan bara på den fas som varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.