2. Elementen

Elementen

Bägare = Vatten:
Vatten är känslornas element. Står för fantasi, sagor, symboler, mystik, det omedvetna och det irrationella i oss. Bägarna är en fri energi som flödar fritt, dock kan blockeringar uppstå vid olika typer av upplevelser. Korten visar oss om där är ett bra flöde eller om där är stopp. Bägarna handlar ofta om relationer, kärleksrelationer, vänskapsrelationer och framförallt relationen till oss själva. I vår emotionalkropp (känslokropp) lagrar vi känslor tills vi har bearbetat dem färdigt, och när vi är klara med dem är meningen att vi ska släppa dem loss. Misstaget vi ofta gör är att vi håller kvar gamla känslor och skapar mönster för att skydda oss ifrån att uppleva samma känsla en gång till. Detta skapar blockeringar i energiflödet. När vi är ärliga mot oss själva och erkänner hur vi känner i olika situationer och släpper fram dessa känslor renar vi vår emotionalkropp.

Svärd = Luft:
Luft är tankens element. Står för det intellektuella, det rationella, idéer, tankemönster, logik, sanning, kommunikation.

Tanken är en riktad energi, man brukar tala om tankens kraft. Meningen är att vi ska använda tanken till att rikta våra känslor till handling. Vi människor gör tyvärr misstaget att ofta lyssna mer på våra tankar än på våra känslor vilket gör att det blir en obalans. Vi samlar på oss en massa kunskap som vi lagrar i vår mentalkropp (tankekroppen). Det som är meningen är att vi ska ta kunskapen till oss och känna efter om detta är en kunskap jag kan göra till min. Om jag känner att denna kunskap stämmer överens med min egen sanning släpper jag in denna kunskap genom känslorna in till min själ, om jag känner att denna kunskap inte stämmer överens med min sanning släpper jag den loss. Tyvärr gör vi ofta så att vi sparar kunskapen i mentalkroppen och låter den stanna där, vilket gör att mentalkroppen blir full av information som vi inte kan avgöra ifall den är vår eller någon annans sanning. Vi lär oss många saker genom livet som inte stämmer överens med verkligheten. Olika beteendemönster som passar sig eller egenskaper som är bra eller dåliga utifrån samhällets sätt att se på saken. Detta är inte vår egen sanning utan denna sanning har vi blivit pålagd utifrån. Om vår mentalkropp hade fungerat som den skulle hade vi släppt denna kunskap för att göra plats för kunskap som gynnar den väg som vår själ vill att vi ska gå. Svärdens energi arbetar tätt tillsammans med bägarnas energi.

Mynt = Jord:
Jord är den fysiska energin, kroppen, struktur, status, trygghet, hemmet, pengar, arbete etc. ”båda fötterna på jorden.” Blockeringar i mental, och emotionalkropp visar sig här för att vi ska få en spegling av vad vi behöver göra för att vår själ ska må bra. Om vi t.ex. har dåligt med pengar visar det oss kanske att vi har en blockering i vår mentalkropp som gör att vi inte ser olika möjligheter att få in pengar. Allt som sker runtomkring oss är en spegling av det som sker inom oss, så har vi en ”sjukdom” visar det oss att vi har ett stopp i energiflödet som beror på olika saker, det kan bero på ett gammalt tankemönster vi håller fast som inte gagnar vår väg, eller gamla känslor som vi inte släpper taget om.

Stavar = Eld:
Elden är den andliga kraften, drivkraften, växande, handling, identitetsfrågor. Om jord är bilen så är stavar bensinen som driver bilen framåt. Den kraft maskrosen har när den växer genom asfalten.

För mycket av stavarnas energi kan göra att vi bränner ut oss, vi känner inte våran kropps signaler om vila, mat etc. Alla elementen ska vara i balans för att vi ska må bra och vara hela. Stavarna arbetar tätt ihop med mynten och har vi för mycket jordenergi blir vi förstenade, och om vi har för mycket eldenergi kör vi på utan att grunda våra idéer och handlingar i det praktiska vilket kan leda till att vi handlar och handlar men det leder ingen vart, mer än till att vi tappar vår energi.

Bägare = passiv energi
Svärd = aktiv energi
Mynt = passiv energi
Stavar = aktiv energi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.