3. Siffrorna

Siffrorna

0
Nollan är allt och ingenting. Nollan är hel och tom, den kan man fylla med precis vad man vill.

1( Ess )
Ettan är det första, en hel kraft utan splittringar. Ettan är fokuserad och ser bara sig själv, här finns ingen separation. Ettan visar på en ny start, något helt nytt som kommer in, en gåva av något slag.
Självtillit, vilja, oberoende, kraft, styrka, dominans, fröet, egoism, trångsynthet, fokusering, ledarskap.

2
Tvåan är den splittrade ettan. Dualiteten, möte/separation, liv/död, kärlek/hat, glad/ledsen. Du och jag, vi

speglar varandra, du och jag är ännu inte vi utan fortfarande separerade men vi möts. Jag är tillsammans med dig så länge det ger mig något… Valsituation, balansera två aspekter.
Konflikt, möte, separation, spegling, balans, diplomat.

3
Trean växer formlöst. Inga hinder kan stoppa trean från att växa, om ett hinder kommer i vägen växer den runtomkring.
Kreativitet, skapande, livet, lycka, glädje, ”alla goda ting är tre”.

4
Fyran är form och stabilitet. Trygghet, vila, varning för stagnation om man stannar i fyran för länge. Materialism, ordning och reda, kontroll, uthållighet, helhet, grund.

5
Femman expanderar, den har en stadig grund och kan därför gå vidare i sin utveckling. Om man försöker stanna kvar i fyran kan det lätt bli kaotiskt eftersom femman expanderar vara sig vi vill eller ej. Om vi följer femmans flöde blir det mycket lättare än om vi försöker sätta oss på tvären. Expansion mot medvetenhet. Utmaning, frihet, äventyr, osäkerhet, förvirring, kunskapssökande.

6
Sexan är tillsammans, kärlek, jag blir hel i mig själv eftersom mina inre motsatser möts. Samarbete, gemenskap, lojalitet. Även valsituationer.

7
Sjuan söker inåt för att komma fram till vad den vill, känner o.s.v. Analyserar och funderar över existentiella frågor, vem är jag EGENTLIGEN? Vad vill jag EGENTLIGEN?
Esoterik, mystik, sökande.

8
Åttan handlar, utför det sjuan kommit fram till att den vill göra. Åttan är medveten om att den får det resultat den skapar.
Självförverkligande, kraft, mod, styrka, målmedvetenhet, envishet.

9
Nian gör ett offer, ett offer utan självömkan. Nian vet att ibland måste den offra sådant som inte längre gynnar dess högsta mål för att komma vidare. Den är inte rädd för att släppa taget. Den vet att den är bra som den är, behöver inte bekräftelse. Ett givande utan att kräva något tillbaka. Hög kunskap.
Ödmjukhet, harmoni, balans, flöde, offer, visdom, empati.

10
Avslutning, fullbordan. Nu kommer vi inte längre på denna nivå, utan nu är det dags att slå ihop ettan och nollan till en ny etta och börja om fast nu på en högre nivå. Där vi står nu blir det varken bättre eller sämre. Avslut, tålamod, lägga på is.

Alla siffrorna hänger ihop i en cykel. Den ena föder den andra. Det finns ingen början och inget avslut, bara spiraler .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.