Tarotskola Gratis

Tarotkorten talar själens språk. Den går förbi vårt intellekt och talar direkt till vår själ. Själen har all kunskap om oss, vad vi behöver och om vilka vi är.
Korten är uppdelade i två delar. Stora Arkanan som innehåller 22 kort från 0 till 21. Lilla Arkanan är ursprunget till vår spellek med fyra sviter och hovkort. Lilla Arkanan visar oss vad som sker i vår omgivning. Stora Arkanan visar oss vad som sker inom oss och de djupare perspektiven på vad som sker runtomkring oss.

Du väljer själv vilken tarotlek du använder. Det viktiga är att du känner att du trivs med den. En bra nybörjarlek är Rider-Waite. När du känner att du kan grunderna kan du skaffa en lek som talar speciellt till dig.

Förslag på schema

Börja med att läsa igenom och göra allt i tur och ordning som står under förberedelser. Gör sedan övningarna under ” Hur du förbereder dig själv inför en läggning ”.

2. Lär dig nu Stora Arkanan. Det gör du genom att läsa vad som står under varje kort men för att du ska få en riktigt bra kännedom om korten tycker jag du ska ta ett kort per dag. Ta kortet på kvällen, lägg det under kudden och skriv sedan ner vad du drömt. Under dagen som kommer är du uppmärksam på vad som händer som går att koppla till dagens kort. Skriv sedan ner detta.

3. När du känner att du behärskar Stora Arkanan någorlunda kan du göra några mindre läggningar med bara den. Ta det som en lek och var öppen för de intryck som kommer och våga säg rakt ut vad än som kommer. Välj ut någon eller några personer du känner dig trygg med och gör några läggningar för dem. Be dem att ge dig feed back, det är så man växer.

4. Nu är det dags att lägga till Lilla Arkanan. Börja med att lära dig elementen och siffrorna. När du kan dem går du vidare med en svit i taget. Du kan göra lika som med Stora Arkanan, ett kort per dag eller så kan du ta en svit under en begränsad tidsperiod och vara uppmärksam på vad som händer och skriva ner och se vad du kopplar till sviten och enskilda kort.

5. Det är även bra att känna till färgernas betydelse så ta gärna lite tid och känn efter vad varje färg har för betydelse för dig.

6. Nu kan du börja lägga stjärnor på riktigt. Kom ihåg att övning ger färdighet och korten är nycklar till din intuition så lita på det du känner, ser eller hör under en läggning. Gör din läroperiod till något roligt, en lek. Så länge du kommer ihåg att vara respektfull gentemot korten, dig själv och de du lägger för kan du gärna leka och ha roligt med korten. Jag tror de tycker om när vi skrattar 

Jag önskar dig ett Stort Lycka Till!

3 reaktioner på ”Tarotskola Gratis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.