Om mig

Jag heter Annette Hagman och min önskan är att vara ett bidrag till dig när du på ett eller annat sätt vill öka din medvetenhet, när du känner att livet har mer att erbjuda än det du just nu har tillgång till. Allt jag gör syftar till att öppna upp för fler möjligheter. Det kan vara möjligheter till fysisk läkning, till bättre relationer, till en bättre karriär eller helt enkelt till mer glädje och harmoni i livet.

Förutom mitt arbete som healer och medial vägledare målar jag även tavlor. Jag målar intuitivt, abstrakt och ofta med någon föreställande detalj. Jag fyller tavlorna med kraft och ingen är den andra lik vare sig i utseende eller energi.

Jag är HSP (Highly Sensitive Personality) eller högkänslig som det heter på svenska. Det är ett personlighetsdrag och betyder kortfattat att man har ett extra känsligt nervsystem och tar in fler och djupare intryck än andra. För mig yttrar det sig främst i att jag känner andra människors känslor. Jag är skorpion och en numerologisk 11-2:a vilket innebär att jag är här främst för att inspirera andra människor, till att följa sina drömmar, till att utvecklas både som människa och som själ. Min skorpion kommer med ett bottenlöst djup, min högkänslighet kommer med vissheten om människors sanna essens och deras skydd, min numerologiska 11-2:a kommer med balansen mellan ytterligheter.
Min resa har inte varit helt lätt och jag upplever att jag genom livet transformerats från en person till en annan. Som barn var jag som barn är mest även om min mamma tyckte att jag hade lite väl mycket energi ibland. Jag växte upp till en vanlig tonåring som tyckte kroglivet var det mest intressanta som fanns. När jag blev lite äldre fick kroglivet konkurrens av reselusten. Jag har alltid varit intresserad av människor, relationer och olika kulturer, velat uppleva olika länder vilket bland annat ledde till en resa runt jorden.

Sen kom det andliga intresset och knackade på dörren och inget blev sig likt. Jag sökte under några år, lärde mig tolka tarotkort, läste många andliga böcker etc. Men som en person som alltid går till ytterligheter nöjde jag mig inte med det utan jag löpte hela linan ut och flyttade till en annan stad för att få ”leva healing”. Det blev inte som jag trodde utan i stället kom jag, förutom med en medialitet och en healingförmåga jag inte vetat om innan, därifrån med djupa sår som tagit många år att läka.

Jag har genom åren jobbat som healer och medial vägledare i kombination med massage på företag. Tills det inte gick längre. Massagen var för tung för mig och min högkänslighet gjorde att jag plockade på mig andra människors energi och mådde själv bara sämre och sämre. 2014 bestämde jag mig för att flytta till Spanien för att få tid och ro att landa i mig själv. Planen vara att jag skulle vara borta i ett år, det blev 3,5 år.

Nu när jag skriver detta är det vår 2019 och jag är sedan en tid tillbaka i Sverige med ny energi och en stor vilja att öppna upp mitt arbetsflöde igen. Under åren i Spanien lärde jag mig spanska och målade. Målningen har öppnat upp nya dimensioner i mig och numer är den en grundläggande del i mitt liv och i mitt arbete. Målning kan vara en enormt healande aktivitet och varje tavla målad inifrån en själv kommer med budskap till dels den som skapat tavlan och dels till varje person som sedan tittar på den. Ibland förmedlar den en känsla och ibland visar den på figurer som kommer med budskap. En tavla ger ofta lika många budskap som den har betraktare.

Det som numer är väldigt viktigt för mig är att följa flödet, både i mitt liv och i mitt arbete. När du kommer till mig på kurs kommer jag att ha en plan och sedan följer vi flödet. Om flödet gillar planen blir det så och om flödet tycker något annat är bättre blir det så. Mitt syfte är alltid att alla som kommer i kontakt med mig ska finna nycklar till frigörelse och till sin egen kreativitet. Jag lever min andlighet 24 timmar om dygnet, den går inte att slå på och av.

Detta är en dikt skriven av Oriah Mountain Dreamer och den berörde mig starkt när jag läste den första gången och den är fortfarande en av mina favoritdikter.

”Inbjudan till ett möte”

Jag bryr mig inte om hur du tjänar ditt uppehälle.
Jag vill veta vad du längtar efter och om du vågar drömma om att nå din längtans mål.

Jag bryr mig inte om hur gammal du är.
Jag vill veta om du vågar göra dig löjlig för kärleks skull, för dina drömmar,
för att känna att du lever.

Jag bryr mig inte om vilka planeter som står i konjunktion med din måne.
Jag vill veta om du har nått djupet i din sorg, om du har låtit dig öppnas av livets svek
eller blivit knuten och sluten av rädsla för mer smärta.

Jag vill veta om du kan sitta hos smärtan, min eller din,
utan att försöka dölja den eller förminska den eller bota den.

Jag vill veta om du kan vara i glädjen, min eller din,
om du kan dansa ohämmat och låta extasen fylla dig ut i tå- eller fingerspetsarna
utan förmana oss att ta det varligt, att vara realistiska, att minnas våra mänskliga begränsningar.

Jag bryr mig inte om ifall den historia du berättar för mig är sann.
Jag vill veta om du kan göra någon annan besviken för att vara sann mot dig själv;
om du kan bära att bli anklagad för svek och inte svika dig själv;
om du kan vara trolös och därför tillförlitlig.

Jag vill veta om du kan se skönhet även när den inte är vacker,
varje dag och om du kan ösa ditt liv ut dess närvaro.

Jag vill veta om du kan leva med misslyckande, ditt eller mitt,
och ändå stå vid stranden av sjön och ropa ”Ja!” till den silvriga fullmånen.

Jag bryr mig inte om var du bor eller hur mycket pengar du har.
Jag vill veta om du kan stiga upp efter en natt av sorg och förtvivlan,
trött och sliten in i märgen och göra det som behöver göras för barnen.

Jag bryr mig inte om vem du känner och hur det kommer sig att du är här.
Jag vill veta om du tänker stå med mig i eldens mitt och inte vika undan.

Jag bryr mig inte om var eller vad eller med vem du har studerat.
Jag vill veta vad som håller dig uppe, inifrån, när allt annat brister.

Jag vill veta om du kan vara ensam med dig själv
och om du verkligen trivs med ditt sällskap i de tomma stunderna.

/Oriah Mountain Dreamer

 

Med värme från Annette

Innehar F-skattsedel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.