Papaya, citron, gojibär och mango

Papaya anses ursprungligen komma från Mexico men har efter Amerikas upptäckt spridits över hela världen. Jag för min del har aldrig gillat papaya men när jag bodde i Spanien började min kropp helt plötsligt peka ut papaya i varenda liten butik jag gick in i så jag förstod ju att den ville ha. Jag förstod också, när jag läst på lite grann om den, hur nyttig den är och åt därför en hel del under en period. Det var faktiskt ganska gott, framförallt med citron till.

Jag hade alltså aldrig ätit papaya i Sverige men för några dagar sedan började min kropp ropa igen om papaya. Jag gick till butiken för att köpa och letade efter en stor melonliknande frukt…. Jag blev så full i skratt när jag såg denna lilla papayabebis 😀 I Spanien är de ungefär dubbelt så stora men min kropp fick i alla fall sin dos av papaya och även lite citron, mango och gojibär så nu är den nöjd.

Något man ska tänka på när man äter papaya är att man även äter kärnorna, de är nämligen späckade med nyttigheter. De kan hjälpa till med matsmältningen, de är antiinflammatoriska, antibakteriella, motverkar parasiter, är bra för njurarna, hjälper levern i dess reningsarbete, höjer fettförbränningen, bra för huden etc. etc.

Tänk på att inte äta för många till en början då kroppen kan reagera med utrensningssymptom.
Börja med fem, sex kärnor och öka sedan på utifrån hur du reagerar.

Papaya innehåller bl.a. mycket fibrer och ett ämne som heter Papain vilket gör att den hjälper till att rena mag-tarmkanalen och hjälpa tarmen att ta upp näringen från den mat vi äter. Den innehåller få kalorier och mycket näring så den är bra även för oss som försöker få till en mer balanserad vikt. Den innehåller även betakaroten så vi blir brunare och ämnen som gör tänderna vitare om vi tuggar den. Hur blir det bättre än så? 🙂

Denna smoothie är en blandning av papaya, mango, gojibär och citron. Fräscht!

Allt gott!

Annette

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.