Starten på min målarresa

Det var helt omöjligt att sova, det var något som rev och slet i mig. Det kändes nästan som att någon bodde i mig och försökte tvinga upp mig. Den, det, hen, ville måla. När klockan var runt 04.00 på morgonen gav jag upp mina sömnförsök och steg upp. Jag plockade fram mitt staffli, färger, penslar och målarduken. Jag hade köpt materialet flera år tidigare när jag trodde att jag skulle börja måla. Jag målade någon tavla då men fick aldrig in den riktiga känslan så färgerna blev liggande. Det var ju bra att jag hade dem kvar, det är liksom inte helt lätt annars att få tag på målarsaker klockan 04.00 på morgonen. Det visade sig dock att flera av färgerna hade torkat så jag fick nöja mig med några få färger, jag kommer ihåg att jag först målade mycket med blått och rött. Gult hade jag lite av men den vita var helt torkad. Som tur var hade jag en burk vit väggfärg kvar som jag kunde använda mig av för att få lite nyanser i färgerna.

Först blev det jättefult. Bara kladd. Jag blev surare och surare. Varför skulle jag vara uppe mitt i natten för att kladda en massa gamla färger på en duk?

Jag var på väg att lägga ner och försöka få sova lite till när det plötsligt hände något. Det var som om någon tog över min pensel och började måla. Det började träda fram en figur på duken. Det kändes som att jag fick ett budskap. Det låg en uppmaning om att det var dags för mig nu att blomma ut, att inte längre gömma mig. Jag ser målningen som en blyg blomsterflicka som gömmer sig bakom en tjock slöja av hår. Hon tittar blygt fram och är på väg att slå ut i blom. Jag tyckte själv att målningen var väldigt fin och jag tycker fortfarande den är fin. Detta var startskottet för mig vad gäller min målning.

De kommande tavlorna blev inga Picasso eller Monet men målningarna hade en härlig energi och fina färger. Jag tyckte det var roligt att måla. Här kommer några exempel på mina första alster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.