Fasta

Fasta är ett av de verktyg jag använt mig av för att frigöra mig från gammal och stagnerad energi.Jag tycker det är ett fantastiskt verktyg så länge man hanterar det rätt. Det passar inte alla men om du känner dig dragen till att fasta rekommenderar jag dig verkligen att köra. Jag tycker det bästa sättet att fasta första gången är genom att köpa ett färdigt fastepaket. Det finns för tex tre dagar, fem dagar, sex dagar. Känn efter vilket som passar dig. Det är viktigt att både trappa ner innan man börjar och att trappa upp när man är klar. Om man inte gör det blir kroppen chockad och hamnar i obalans. Om du har någon sjukdom eller annat allvarligt tillstånd råder jag dig att tala med din läkare innan du gör en fasta. Har du ätstörningar är det nog inte din väg alls.

Jag kommer inte ihåg när jag fastade för första gången. Det var länge sedan. Det jag kommer ihåg är hur jobbigt det var och hur hungrig jag var. Jag fortsatte ändå att fasta en till två gånger per år och det blev aldrig lika jobbigt som den första gången. Jag vet inte om det berodde på att kroppen nu kände igen processen och visste att den skulle må bra efteråt eller om det var för att jag de senare gångerna gick in i mig själv och stannade i de processer som sätts igång när vi inte äter. Det som har varit gemensamt för nästan alla gånger jag fastat, förutom att jag blivit piggare och mer balanserad, har varit att jag fått många insikter och sett mitt liv klarare. Genom detta förstår jag hur mycket allt hänger ihop. När vi fastar släpper kroppen loss olika knutar vilket leder till att energiflödet kommer igång. Både fysiskt, mentalt och känslomässigt slagg rensas ut och därmed kan vi även se livet klarare än innan.

Jag skrev att det var gemensamt för nästan alla gånger att jag fått många insikter etc. Jag kommer ihåg en gång jag fastade när ingenting hände. Inga insikter kom och jag kände mig inte renare i kroppen efteråt. Jag tolkade det som att kroppen egentligen inte var redo för en fasta just då.

Under mina år i Spanien har jag inte fastat en enda gång och nu är det dags igen. På lördag börjar jag att juicefasta och ska hålla på i fem eller sex dagar. Det ska bli väldigt spännande att se hur min kropp reagerar denna gång, nu när det var så länge sedan. Jag har gjort periodisk fasta i perioder under dessa år men ingen där jag bara druckit flera dagar i sträck.

Önska mig lycka till!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.