Veckans tarot för reflexion: Andlig kraft

När jag tittar på detta kortet är det jag ser först och främst den andelika mannen bakom mannen klädd i grönt. Mitt fokus hamnar på den blå pricken mittemellan hans ögonbryn. Tredje ögat.

Den känsla jag får som jag skulle förmedlat om detta hade varit en läsning till en kund är att det är okej att känna precis som du gör. Det är okej att vara ledsen, glad, arg, besviken, trött, pigg, euforisk etc. Alla känslor är okej.

Vi ser bara en liten del av verkligheten. Den andelika mannen på bilden står bakom människomannen så människomannen vet inte att han finns där. Min upplevelse när jag tittar på människomannen är att han är oroad eller tyngd av något. Han ser inte så glad ut. Andemannen däremot har ett harmoniskt uttryck i sitt ansikte. Han blundar och den blå pricken symboliserar att han ser med sin inre blick. Med sitt tredje öga.

Andemannen ”håller space” för människomannen så att han får vara i det tillstånd han behöver för att kunna ta emot den kraft och energi han behöver för att själv hitta lösningen på sitt problem. Observera att andemannen inte gör något mer än håller taket så att det inte rasar ner över människomannen. Om han hade försökt att påtvinga människomannen en lösning hade människomannen tappat en del av sin kraft, en del av sitt jag. Om han hade släppt taget och gått sin väg hade taket rasat ner över människomannen och antagligen krossat honom. När han som nu håller taket kommer människomannen att, när han är redo, hitta sin egen lösning och därmed växa som person.

För mig är något av det vackraste vi människor kan ge varandra att ”hålla space” för varandra utan att försöka påverka åt det ena eller andra hållet.

Har du någon gång upplevt att någon håller space för dig utan att lägga någon form av värdering eller önskan på dig eller det som sker?
Hur kändes det?
Vem var du då i den stunden?
Vem blev du i den stunden?

Med värme
Annette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.