Kolibri i Akryl

30 X 24 Akryl duk

30 X 24 Akryl duk

Jag har den senaste månaden målat i en grupp här i Spanien och vi har en lärarinna som är en enormt skicklig konstnär. Hon visar massor av olika tips och trix och jag verkligen känner hur jag utvecklas. Det är så roligt och jag är djupt imponerad av hennes sylvassa blick och lätta men ändå kraftfulla handlag.

Denna kolibri är den senaste jag gjort och det är intressant att se hur tavlorna följer min egen inre process. Denna har varit lite av ett mellanrumsarbete som jag gjort när jag haft tid över efter att blivit klar med en annan tavla.  Jag gjorde den nästan klar för två veckor sedan men ville lyfta fram fågeln lite ur bakgrunden. När jag förra veckan försökte lyfta fram kolibrin blev hela tavlan fel, och jag fick göra om hela bakgrunden. Denna veckan fick jag till det bättre och nu är den klar.  En stor insikt jag fick i denna process är att motivet behöver faktiskt inte vara framträdande för att tavlan ska vara vacker. Det visste jag ju så klart innan också eftersom jag målat en del Vedic Art, men i och med denna fågel var det som att denna insikt satte sig.
Jag försökte göra om en tavla som redan var färdig eftersom jag tänkte att den behövde vara mer tydlig. Precis som i livet där vi många gånger försöker förändra oss eftersom vi tror vi behöver vara på ett annat sätt än vad vi är.

Vad säger denna kolibri till dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.