Är alla känslor jag har mina eller hör de kanske till någon annan?

En stor sak jag har lärt mig under min resa, den som kallas livet 😉 är att vi ofta tar på oss andras känslor, tankar, föreställningar om vad som är vad. Sen tror vi att det är vi själva som tycker, tänker och känner på detta sätt. En upplevelse jag hade när jag under en period arbetade som företagsmassör gjorde detta väldigt tydligt.

Jag mådde bra den här dagen och var i bra balans men helt plötsligt när jag hade en kund på bänken började jag känna att jag var helt värdelös, livet hade ingen mening och varför skulle jag i över huvud taget fortsätta? Jag hade inget som helst värde och allt var nattsvart. Detta skiftet skedde på en minut….. Jag är lite av en konstnärssjäl och är van att humöret skiftar en del så jag tänkte inte mer på det just då. Kunden steg upp och gick ut och nästa kund kom in och lade sig på bänken. Helt plötsligt mådde jag bättre men var fortfarande lite osäker och visste inte riktigt om jag kunde klara de uppgifter jag hade framför mig. Kände mig lite orolig och ledsen för att jag inte riktigt dög till. Den här kunden reste sig upp och gick ut när vi var klara och in kom en tredje kund. Kunden lade sig på bänken och helt plötsligt skiftade mitt humör fullkomligt. Helt plötsligt var jag kung! Jag ägde! Jag kan göra vad jag vill! Det finns inga begränsningar för hur bra jag är!

Då förstod jag vidden av att vi tar in andras känslor och humör. Inget av det jag hade känt under dessa behandlingar var mitt eget, jag hade plockat upp mina kunders mående. Jag har under många år innan vetat om detta men det har aldrig blivit så tydligt som denna gång.

Nu är vi inne i 2013 och grundenergin är en helt annan än den har varit fram tom 2012. För mig är det som natt och dag. Nu har jag verktyg att frigöra mig från den energi jag tar på mig utifrån, vilket har gjort att jag nu större delen av tiden faktiskt mår alldeles fantastiskt välförtjänt bra 😀

Energin som jag ser den är fortfarande dubbel och vi kan välja om vi vill vara i energin som var innan årsskiftet eller om vi vill gå med den nya. Den gamla handlar om att vara i dualitet, rätt och fel, ljust och mörkt, bra eller dåligt, att leva i dramat. Den nya energin är lätt, smidig, subtil och handlar om att lyssna på hjärtat och följa sitt hjärtas stig. Den handlar om att inte döma och inte värdera utan om att vara i ett konstant flöde. Att välkomna glädjen och kärleken in i våra liv. Man kan även pendla emellan de olika energierna om man har kraft att hämta från båda.

Jag har en hel palett med olika verktyg där olika passar olika människor. Titta igenom menyn och välj den som passar dig om du är sugen på att förändra ditt liv till det bättre 🙂

 

6 reaktioner på ”Är alla känslor jag har mina eller hör de kanske till någon annan?

 1. Eller också var de signalsubstanserna eller hormoner eller något annat från din egen kropp som resulterade i den känslomässiga bergochdlbanan som du beskrev ovan. Jag känner så väl igen mig i känslan men har svårt att se hur andras känslor aktivt skulle ingripa i mitt humör. Däremot att man av subtila anledningar kan läsa av andras känslor omedvetet. Där är jag med. Men jag vänder mig mot ord som ”energier” som om det fanns särskilda fysiska impulser…var hur förklara gärna så vetenskapligt det går.
  Att taotkort och runor nämns i samma sammanhang som HSP gör mig bedrövad.
  All new age borde separeras från hsp. Dem enkla sanningarna ligger bakom oss människor i historien. Tycker jag.
  Maria Bergh

  • Tack Maria för din kommentar!

   Alla har vi våra egna sanningar och ingen av oss vet säkert vad som är vad. Jag utgår ifrån vad jag upplevt genom mina år som healer. Det jag beskrivit i bloggen är bara en liten del av allt jag varit med om som visat mig att allt det vi känner och även tänker inte är vårt eget. Faktiskt väldigt lite egentligen. Jag tror du skulle häpna om du fick höra mina upplevelser, och kanske inte alls tro mig. Och jag kan ju säga att det funnits en hel del tillfällen där jag tvivlat på om det jag upplevt verkligen hänt.
   Vetenskapen är inte riktigt min väg. Jag upplever så mycket i mitt arbete som vetenskapen förnekar så jag går min väg i stället. Kanske kommer det vetenskapliga bevis i framtiden eller så gör det inte det.
   Intressant att du vänder dig mot ordet energier. Det är det ord jag oftast använder eftersom allt är energier i olika formationer. Vilket ord skulle du föredragit?
   Tarotkort och runor har ibland ett oförtjänt dåligt rykte. Rätt använda är de fantastiska verktyg för att navigera sig fram i livet. HSP handlar om att man är högkänslig och det innebär att man ibland kan ha svårt att fungera i den värld vi nu lever i eftersom det blir för många intryck. Tarotkort och runor kan vara en hjälp för att förstå vad i en själv som gör det svårt att hantera olika situationer.
   Eftersom det är min vinkel kan jag nog tyvärr inte hålla med dig om att det inte passar ihop. Däremot hänger det inte ihop och bara för att man är HSP behöver man inte vara intresserad av personlig utveckling. Och även om man är intresserad av personlig utveckling kan man ju gå en helt annan väg än mig.

   Jag är inte så förtjust i uttrycket New Age – det kopplas oftast samman med någon sorts flykt ifrån verkligheten. Det är långt ifrån vad jag arbetar med. Mitt arbete innebär ofta hårt arbete med sitt innersta där man möter starka rädslor för att kunna frigöra sig. Det krävs mod för att våga bryta mönster och föreställningar. Jag ser ju att du inte gillar uttrycket energier men det är energier jag arbetar med, jag vet inget uttryck som passar bättre så hjälp mig gärna. Som jag ser det är det vad man som HSP är, känslig för energier.
   Förklara gärna hur du menar med enkla sanningar så jag förstår hur du menar ☺

   • Kudos till dig för att du bemötte kommentaren så sakligt och lugnt! Det klarar jag sällan av själv, tar illa vid mig när någon försöker ogiltigförklara mina upplevelser. Vetenskapen förstår inte allt, och har inte alla svar (ännu?), även om många gärna vill tro det.
    Tack för en bra blogg!

   • Hej Djungelsoda och tack för din kommentar! Den värmer 🙂
    Nej vetenskapen förstår inte allt och den förändras oxå genom tiden. Det man trodde för några år sedan var en exakt sanning har nu förändrats. Det är viktigt att vi lär oss lita på vår egen känsla och att vi följer den så gott vi kan. Och lär oss skilja på vad som är vårt och andras så klart 🙂
    Ett tips till dig för att lättare kunna hantera när andra inte ser på saker på samma sätt som du är att vara medveten om att det är deras vinkel. Det är ingen sanning utan uppstår utifrån deras erfarenheter, deras verklighet. Liksom din sanning är din och behöver inte stämma med någon annans. Du vet själv vad du upplevt och det räcker ❤ En bok som hjälpt mig mycket är "De fyra grundstenarna" av Don Miguel Ruiz.

 2. Nej, exakt. Vetenskapens ”sanning” baseras på vilka upptäckter man gjort hittills. Det kan förändras och det kan tillkomma saker. Jag har inget emot vetenskap och forskning, man får bara vara medveten om att vetenskapens sanning är föränderlig och hela tiden omformas.
  Ska försöka leta upp den där boken! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.